Barion Pixel

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 

Termék címkék:
Bentonit borászat borászati

Bentonit 1 kg

1.200 Ft
Menny.:db

Nátrium-bentonit por. SiO2 hatóanyagtartalom min. 65-70%

Cikkszám: 02001
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A termék közepes duzzasztóképességű, homogén, csomómentes gélt képez. Használata során gyors és teljes tisztulást érhetünk el, jól elváló csapadék mellett. Hatékonyan csökkenti a bor proteintartalmát, fehérje stabil port garantál. Alkalmas must (különösen botrytis fertőzőtt), kierjedt bor, gyümölcslevek derítésére.

Alkalmazása: A bentonitot 1:10 arányban vízben gyakori keberés mellett duzzasztjuk, majd a kapott gélt 12 órán át pihentetjük és végül folyamatos keverés mellett a kezelendő anyaghoz öntjük. 

Adagolás: Tájékoztató értékként a következő mennyiségeket vehetjük, de a szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálattal állapítsuk meg.

  • 60-150g/hl musthoz
  • 20-50g/hl erjedéshez
  • 60-130g/hl borhoz
  • 60-120 g/hl gyömölcslevekhez

Száraz, hűvös helyen tároljuk. Minőségét korlátlan ideig megőrzi. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kénpor 1 kg

Kénhiány kezelésére alkalmas műtrágya
Rendelhető
1.200 Ft

Habzásgátló Foamsol 100 ml

Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.

Rendelhető
1.100 Ft

Citromsav 1 kg

Citromsav E330. Savanyúságot szabályozó, antioxidáns.
Rendelhető
1.500 Ft

OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g

Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.

 

 

Rendelhető
900 Ft

UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g

Színanyag megőrző vörös borokhoz.
Rendelhető
900 Ft

Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.
Rendelhető
1.550 Ft

UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g

Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.
Rendelhető
800 Ft

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g

Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Rendelhető
800 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 10 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
5 munkanap
1.650 Ft

Deriton - Borászati derítőszer 1 kg

SiO2 - hatóanyagtartalom min. 65-70%, granulátum
Előrendelhető
750 Ft

Törzsoldat 1 l

A kéndioxid gáznak vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek.
Rendelhető
750 Ft 375 Ft
50%

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 10 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
1.700 Ft

UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g

Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
Rendelhető
680 Ft

Borkősav 100g

Savanyúságot szabályozó, antioxidáns. Beltartalom minimum 99,5%. E334
Rendelhető
660 Ft

Lallzyme Cuvée-Blanc pektinbontó és aromafelszabadító enzim 10 g

Fehér szőlők macerációs enzime, jó minőségű szőlők hosszú idejű áztatására kifejlesztett enzim. 
Nincs készleten
1.750 Ft

Granulált aktív szén 100 g

Növényi eredetű granulált aktívszén.
Nincs készleten
520 Ft

UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g

Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő. Egyszerű, tiszta ízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez.
Rendelhető
500 Ft

UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g

Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok. 
Rendelhető
500 Ft

Nátrium- benzoát 100 g

Tartósítószer befőzéshez.
Rendelhető
420 Ft

Borkén 100 g

min. 92% kálium-diszulfit
Rendelhető
420 Ft