Leírás és Paraméterek
AZ ÉRVÉNYBEN LÉVŐ SZABÁLYOZÁS ÉRTELMÉBEN A TERMÉK KISZÁLLÍTSA NEM LEHETSÉGES, EZÉRT CSAK ÜZLETÜNKBEN, SZEMÉLYESEN VEHETŐ ÁT.
Mezőgazdaságilag nem művelt területek, lakott területek, kiskertek, szőlő, gyümölcsös, gyep felújítás, erdészet, fakitermelés totális gyomirtására.
Javasolt technológia
Magról kelő gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott alacsonyabb dózisban kell alkalmazni. Magról kelő kétszikűek esetében azok 4-8 valódi leveles fenológiájában, magról kelő egyszikű gyomnövényeknél 3-5 leveles állapotban kell a kezelést elvégezni.
Évelő kétszikű, valamint évelő egyszikű gyomnövények esetében azok intenzív növekedési szakaszában kell a készítményt kijuttatni, hogy a hatóanyag a gyomnövény föld alatti szaporító képleteibe is lejusson.
Tarackbúza, fenyércirok, nád ellen kedvezőbb hatás érhető el ősszel, amikor a tápanyag áramlása a rizómák felé a legintenzívebb. Szulák-félék ellen a virágzás idején, mezei acat ellen annak tőlevélrózsás állapotában van a kezelés optimális időpontja.
A meteorológiai körülményeket figyelembe véve a glifozát hatóanyag 15-25 C között és magas páratartalom mellett a leghatékonyabb. A hatás kifejtéséhez fontos, hogy a kezelést követően 6 órán belül ne hulljon csapadék, és a hatóanyag maradéktalanul felszívódhasson a gyomnövényben
A készítmény nem szelektív, a gyomnövényektől megvédendő kultúrnövényre nem kerülhet a hatóanyag, mert azt károsíthatja.
Kultúra |
Károsító |
Dózis |
Évi |
|
Alma |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Bimbóskel |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Birs |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Brokkoli |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Cseresznye |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Dió |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Dohány |
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Facélia |
Tarlókezelés |
2-6 l/ha |
|
|
Fejeskáposzta |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Fénymag |
Tarlókezelés |
2-6 l/ha |
|
|
Kajszi |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Karalábé |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Karfiol |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Köles |
Tarlókezelés |
2-6 l/ha |
|
|
Körte |
Magról kelő egy- és kétszikű gyomok |
2-3 l/ha |
|
|
|
Évelő egy- és kétszíkű gyomok |
4-6 l/ha |
|
|
Kukorica |
Állományszárítás (deszikkálás) |
2-5 l/ha |
|
|
|
Pre-poszt technológia, minden gyom |
2-6 l/ha |
|
|
Lencse |
Tarlókezelés |
|