Leírás és Paraméterek
A napraforgó csíra mogyoró ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérje- és olajtartalma. Kiváló sajtokhoz, joghurtban, túróban és saláta keverékben. Tisztítsuk meg a mag héjától a csírákat.
Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál napraforgómagot egy szűrőbe, jól mossuk megy folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20 °C -os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 5-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.