Barion Pixel

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 

REDULESS W élesztőtermék 30 g

1.250 Ft
Menny.:db
Élesztőtermék a borok kén-hidrogénes, bakszagos, szulfidos, szulfitos íz- és illathibáinak, szaghibáinak kezelésére.
Cikkszám: 00006
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt
Gyártó: Kokoferm Kft.

Leírás és Paraméterek

REDULESS® W
Élesztőtermék a borok kén-hidrogénes, bakszagos, szulfidos, szulfitos 
íz- és illathibáinak, szaghibáinak kezelésére

TERMÉKLEÍRÁS:
A REDULESS® W egy különleges élesztőtermék, amit a borok szulfidos és szulfitos íz- és szaghibáinak csökkentésére terveztek. 
A REDULESS® W nagy koncentrációban, természetes, sejtekbe beépült szerves kötésű rezet tartalmazó inaktivált élesztő.

HATÁSA A BORRA:
• Csökkenti a H2S (kén-hidrogén), DMS /dimetil-szulfid) és más kénvegyületekhez kötődő illat és szaghibákat a borban.
• Javítja a bor összbenyomását, komplex minőségét (nagyobb teltségérzet, csökkenti a fenolos anyagok által okozott íz és szaghibákat).
• Különbözik a réz-szulfátos kezeléstől, mivel a bor réztartalmát nem növeli, és nem jelentkezik a réz-szulfátos kezelés sprőd karaktert okozó hatása.

ALKALMAZÁS, ADAGOLÁS
Fehér- és rozéborokhoz: 15-20 g/hl
Vörösborokhoz: 25-30 g/hl

FELHASZNÁLÁSI UTASÍTÁSOK:
1. Oldja a terméket vízben (2,5 kg REDULESS® W-t 25 liter vízben) és keverje el. Adja azonnal a borhoz. Ha előre készítette el az oldatot, keverje fel újra alaposan, mielőtt a borba teszi.
2. A borban alaposan kevertesse el, hogy a megfelelő anyagok találkozzanak egymással.
3. A reakcióidő 12 óra. 2-3 nappal a kezelés után már lefejthetjük a bort az aljról. A Reduless-es derítés után maximum 1 hétig maradhat az aljon a bor, mert ezután a 
Reduless élesztője elkezd felbomlani és elkezdi kiengedni a rezet. Tehát a derítés után 2-3 nappal, legkésőbb 1 héttel fejtsük le a bort, hogy a réz beoldódását 
elkerüljük! Az üledékről történő alapos elválasztásra különösen figyeljünk oda.
4. Az abszolút biztonság érdekében a kezelés után végezzünk egy rézanalízist.
5. A REDULESS® W nem befolyásolja a bor stabilitását, utólagos derítést nem igényel.

TÁROLÁS, ELTARTHATÓSÁG:
Hűvös, száraz, közvetlen napfénytől és erős szagoktól védett helyen a gyártástól számított 
3 évig eltartható. Felbontás után gondosan, légmentesen visszazárva, száraz, hűvös 
helyen tovább tárolható, mivel nem tartalmaz élő élesztőt. Ebben az esetben egy éven 
belül használjuk fel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kénpor 1 kg

Kénhiány kezelésére alkalmas műtrágya
Rendelhető
1.200 Ft

Habzásgátló Foamsol 100 ml

Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.

Rendelhető
1.100 Ft

Tükrös borászati derítőszer 0,5 kg

Borászati derítőszer fehér és vörös borokhoz.
Rendelhető
1.000 Ft

Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.
Rendelhető
1.500 Ft

Lallzyme Cuvée-Blanc pektinbontó és aromafelszabadító enzim 10 g

Fehér szőlők macerációs enzime, jó minőségű szőlők hosszú idejű áztatására kifejlesztett enzim. 
Rendelhető
1.500 Ft

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 10 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
1.500 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 10 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Rendelhető
1.550 Ft

Bentonit 1 kg

Nátrium-bentonit por. SiO2 hatóanyagtartalom min. 65-70%

 

Rendelhető
850 Ft

OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g

Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.

 

 

Rendelhető
800 Ft

UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g

Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.
Rendelhető
800 Ft

Törzsoldat 1 l

A kéndioxid gáznak vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek.
Rendelhető
750 Ft 550 Ft

Deriton - Borászati derítőszer 1 kg

SiO2 - hatóanyagtartalom min. 65-70%, granulátum
Rendelhető
750 Ft

UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g

Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
Rendelhető
680 Ft

UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g

Színanyag megőrző vörös borokhoz.
Rendelhető
670 Ft

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g

Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Rendelhető
650 Ft

Borkősav 100g

Savanyúságot szabályozó, antioxidáns. Beltartalom minimum 99,5%. E334
Rendelhető
600 Ft

Granulált aktív szén 100 g

Növényi eredetű granulált aktívszén.
Rendelhető
520 Ft

UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g

Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok. 
Rendelhető
500 Ft

Borkén 100 g

min. 92% kálium-diszulfit
Rendelhető
450 Ft

CITROMSAV 100g

Citromsav E330. Savanyúságot szabályozó, antioxidáns.
Rendelhető
420 Ft