Barion Pixel

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 

Termék címkék:
borélesztő uvaferm

UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 500 g

16.900 Ft
Menny.:db
Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.
Cikkszám: 01204
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

UVAFERM 228
AROMAFELSZABADÍTÓ, HIDEGTŰRŐ BORÉLESZTŐ FEHÉRBOR ÉS GYÜMÖLCSCEFRE ERJESZTÉSHEZ

Illatos, fajtajelleges, szép fehérborok (Muscat és Irsai fajták, Cserszegi, Tramini, Chardonnay stb.) intenzív fajta- és gyümölcsillatú párlatok (meggy, alma, körte, birsalma, szőlő)

TERMÉK, TÖRZS: Szelektált, szárított Saccharomyces cerevisiae fajélesztő. Danstar-i kutatómunka eredménye, törzsneve: D51 228. Steinberger néven is ismert. Az FVM Egri Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet ajánlásával.

ERJESZTÉSI VISELKEDÉS: A 228-nak igen rövid az előerjedési fázisa (2-6 óra). A 228-cal erjesztett borok kiemelkedően aromagazdagok (erős ß-glükozidáz aktivitás) és gyönyörűen tisztulnak.

ALKOHOLREZISZTENCIA: A 228 16 tf%-ig alkoholtűrő.

HABKÉPZÉS: Nem képez habot.

HŐMÉRSÉKLETIGÉNY: A 228 erjesztési aktivitása 6-7 oC-on kezdődik. Optimális erjedési hőmérséklettartománya 15 és 25 oC között van. 18-20 oC között hozza az élesztő az aromamaximumot, ehhez a maximumhoz képest alacsonyabb hőmérsékletű erjesztésnél kissé visszafogottabb, viszont elegánsabb lesz a bor illata.

ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS: A 228 az érzékszervi tulajdonságokat pozitívan befolyásolja, hidegerjesztésnél (15 oC alatt is) látványosan fokozza a fajtajelleget. Elsősorban olyan fajtáknál ajánlott, melyek aromaanyagai között a terpénalkoholok jelentős szereppel bírnak (muskotály fajták, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini, Leányka, Királyleányka stb.).
A 228 egyébként a még elsődleges illatban szegény Furmint fajtából is kihozza a fajtajelleget. Chardonnay fajtát telt, testes, fajtajelleges karakterűre erjeszti. Barrikbanerjesztésre, chipses együtterjesztésre is kiválóan alkalmas. Az almasavbontó baktériumokkal kompatibilis élesztő. 
Ajánljuk még illatos, fajtajelleges rozé borok erjesztésére.

ADAGOLÁS:
Fehérborok mustja 20-30 g/hl
Rozé erjesztés 30 g/hl
Barrikban erjesztés 30-50 g/hl
Vontatott vagy leállt erjedés esetén 30-50 g/hl

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ UTÁN. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben feloldjuk. 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.

TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig megfelelő aktivitású marad. Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 oC hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 1 kg

Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok. 
Rendelhető
17.500 Ft

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 500 g

Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Rendelhető
15.900 Ft

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 100 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
14.800 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 100 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Rendelhető
13.900 Ft

UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 500 g

Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
Rendelhető
12.900 Ft

Citromsav 1 kg

Citromsav E330. Savanyúságot szabályozó, antioxidáns.
Rendelhető
2.700 Ft

Tükrös borászati derítőszer 400 g

Borászati derítőszer fehér és vörös borokhoz.
Rendelhető
2.500 Ft

Lallzyme Cuvée-Blanc pektinbontó és aromafelszabadító enzim 10 g

Fehér szőlők macerációs enzime, jó minőségű szőlők hosszú idejű áztatására kifejlesztett enzim. 
Előrendelhető
1.900 Ft

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 10 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
1.700 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 10 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Rendelhető
1.650 Ft

Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.
Rendelhető
1.550 Ft

REDULESS W élesztőtermék 30 g

Élesztőtermék a borok kén-hidrogénes, bakszagos, szulfidos, szulfitos íz- és illathibáinak, szaghibáinak kezelésére.
Rendelhető
1.250 Ft

Kénpor 1 kg

Kénhiány kezelésére alkalmas műtrágya
Rendelhető
1.250 Ft

Bentonit 1 kg

Nátrium-bentonit por. SiO2 hatóanyagtartalom min. 65-70%

 

Rendelhető
1.200 Ft

Habzásgátló Foamsol 100 ml

Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.

Rendelhető
1.100 Ft