Leírás és Paraméterek
UVAFERM DANSTIL A
Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő
Egyszerű, tisztaízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez.
Nagyon jó erjedési tulajdonságokkal, jó aromaképzéssel rendelkező univerzálisan alkalmazható bor- és párlatélesztő.
Megfelelő előkészítés mellett 10 ºC cefre vagy musthőmérsékleten már beindítja az erjedést.10-34 ºC hőmérséklettartományban, megbízhatóan erjeszt.
Gyors erjedésindítás, egyenletes, maradék cukor nélküli erjedéslefutás jellemzi.
Alkoholtoleranciája megfelelő tápanyagellátás és hőmérsékletvezetés mellett 20 tf% (normál borok alkoholtartalma 12-14 tf%).
Erőteljes észtertermelése következtében alkalmazása illatos borokat és párlatokat eredményez.
Jó a tanninextrakciója, ennek következtében a vörösborok megfelelő színintenzitásúak lesznek. Az Uvaferm ALPHA almasavbontó baktériumstarterünkkel harmonizáltan működik, támogatja a vörösbor baktériumos almasavbontását.
Használata tehát nemcsak megbízható, tiszta erjedést eredményez, hanem alapvetően illatosabb borokat, párlatokat. Az erjedés újraindítására ezt az élesztőt ajánljuk elsősorban.
EREDET: Európában izolált Saccharomyces cerevisiae (342-es törzs) borélesztő. Szőlőmustok,
és egyéb egyszerű erjeszthető cukrokat tartalmazó alapanyagok erjesztésére.
MIKROBIOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK:
- Killer-aktív élesztő. Ez lehetővé teszi a fajélesztő dominanciájának gyors kialakulását.
- Rövid a Lag-fázisa, gyorsan, lendületesen erjeszt. Nagy alkohol és cukortoleranciája
van. Batch fermentorban tápanyag-kiegészítéssel 25-32 C-on 5 nap alatt 20tf%-os
alkoholtartalomig erjeszt.
- Erjesztési hőmérséklet-tartomány: 12-32 C.
- A Lallemand szigorú előírásai, és gyártási minőségellenőrzése biztosítja a termék
mikrobiológiai tisztaságát.
FIZIKAI TULAJDONSÁGOK: Nem képez habot.
SO2 TERMELÉS: Minimális mennyiségű kén-dioxidot termel, ezért párlatkészítéshez is kitűnően használható.
ALKALMAZÁS: A DANSTIL A egyszerű szénhidrátokat tartalmazó szubsztrát fermentációjához javasolt. Must, cukornádszirup, cukorrépamelasz erjesztésére is használják. Rövid idő alatt nagy alkohol-koncentrációig erjeszt.
AZ ÉLESZTŐ MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁSA: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű (azaz 100 g élesztő kb. 1 l vízben) 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben „feloldjuk”.
15 perc állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tétellel jól keverjük el!
ADAGOLÁS:
Fehérborok mustja 15-20 g/hl
Vörösborcefre 15-20 g/HL
Vélemények
Hasonló termékek
UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g
Borkősav 100g
UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g
Szénsavas mész 250 g
Deriton - Borászati derítőszer 1 kg
Törzsoldat 1 l
UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.
UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g
Habzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.