Barion Pixel

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 

Termék címkék:
élesztő tápanyag uvaferm

UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 1 kg

17.500 Ft
Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok. 
Cikkszám: 01207
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Hatására az élesztő kevesebb kénessavlekötő anyagot termel (acetaldehid, piruvát, ketoglutarát, stb.). Ily módon csökkenti a borok kénessavigényét, és az Uvavital-lal készült borok szabadkénessav tartalma stabilabban megmarad. A gördülékeny erjesztéshez és a jó minőséghez elengedhetetlen.

Adagolás:

  • Borerjesztés normál körülmények között: 20+1x vagy 2x10 g/hl
  • Gyümölcscefre erjesztés: 20 g/hl
  • Erjedés újraindítása esetén: 40 g/hl

Felhasználás:

10x-es mennyiségű vízben vagy a beoltandó must/cefre egy részében feloldjuk és közvetlenül az élesztő előtt 20 g/hl-t a beoltandó anyagba keverünk. 30 g/hl Oprimum White-al vagy Opti Reddel kombináltan is így használjuk. Az élesztőtápanyag után egy menetben az élesztőt is bekeverjük. Ha a bort teltebbé akarjuk tenni 1/3-os cukorfogyasztásnál is adjunk hozzá 10 g/hl élesztőtápanyagot. Végerjedésben (50-20 g/l cukortartalom között) pedig mindenképpen adjunk 10 g/hl-t, hogy biztosan kierjedjen a must. Ha erjedés közben illat-vagy szaghiba jelenik meg, 10 g/hl, esetleg másnap még 10 g/hl Uvavital elmulasztja a kén-hidrogént, böcksert.

Előnyei:

  • hibás erjedés elkerülése, megszüntetése (záptojásszag, böckser)
  • fajtajellegesebb, gyümölcsösebb, frissebb, hosszabb életű bor
  • telt, testes, "szájat kitöltő" gömbölyű bor
  • jobb lesz a bor szabad-kénessav megtartó képessége (kevesebb kén)
  • hatására kevesebb illósav és szulfit képződik
  • pálinkacefréknél kevesebb elő-es utópárlat, jobb alkoholkihozatal

Összetétele: Vitaminok, mikroelemek, élesztő autolizátum, inaktív élesztősejtfal, ammóniumsók

Tárolás, eltarthatóság: Száraz, hűvös helyen (5-15°C) a gyártási időtől számított 4 év. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 100 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
14.800 Ft 10.900 Ft
-26%

LALLZYME HC pektinbontó enzim 100 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Előrendelhető
13.900 Ft

UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 500 g

Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
Rendelhető
12.900 Ft

Uvaferm Alpha almasavbontó baktérium 2,5 g

Ez egy hűtött termék és többnyire nincs készleten az üzletben! Kérjük, érdeklődjön a készlettel kapcsolatban, akkor is, ha a termék rendelhető/készleten állapoton van.
3-5 munkanap
11.500 Ft

Tükrös borászati derítőszer 400 g

Borászati derítőszer fehér és vörös borokhoz.
Rendelhető
2.500 Ft

Lallzyme Cuvée-Blanc pektinbontó és aromafelszabadító enzim 10 g

Fehér szőlők macerációs enzime, jó minőségű szőlők hosszú idejű áztatására kifejlesztett enzim. 
Rendelhető
1.750 Ft

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 10 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
1.700 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 10 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Rendelhető
1.650 Ft

Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.
Rendelhető
1.550 Ft

Citromsav 1 kg

Citromsav E330. Savanyúságot szabályozó, antioxidáns.
Rendelhető
1.500 Ft

Bentonit 1 kg

Nátrium-bentonit por. SiO2 hatóanyagtartalom min. 65-70%

 

Rendelhető
1.200 Ft

Kénpor 1 kg

Kénhiány kezelésére alkalmas műtrágya
Nincs készleten
1.200 Ft

Habzásgátló Foamsol 100 ml

Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.

Rendelhető
1.100 Ft

OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g

Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.

 

 

Rendelhető
900 Ft

UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g

Színanyag megőrző vörös borokhoz.
Rendelhető
900 Ft

UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g

Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.
Rendelhető
800 Ft

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g

Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Rendelhető
800 Ft

Deriton - Borászati derítőszer 1 kg

SiO2 - hatóanyagtartalom min. 65-70%, granulátum
Előrendelhető
750 Ft

Törzsoldat 1 l

A kéndioxid gáznak vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek.
Rendelhető
750 Ft 375 Ft
-50%