Leírás és Paraméterek
SACCHAROMYCES CEREVISIAE
AKTÍV SZÁRÍTOTT FAJÉLESZTŐ
A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.
ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK: Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.
ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35- 40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egylépésben
ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl
erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.
TÁROLÁS ÉS KEZELÉS: A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól számított 24 hónapig stabil marad.
SZÁRMAZÁSI HELY: Európai Unió.
Vélemények
Hasonló termékek
Szénsavas mész 250 g
UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g
UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g
Borkősav 100g
UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g
Deriton - Borászati derítőszer 1 kg
Törzsoldat 1 l
UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.
UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g
Habzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.