Leírás és Paraméterek
Élelmiszeripari tartósítószer, antioxidáns. Cefre, must, bor kénezésére, borhibák megelőzésére, borbetegségekre. Savanyúságok, gyümölcslevek tartósítására.
Adagolása:
- Szüretkor, egészséges musthoz: 10 g/hl
- Rothadt termés esetén: 15-20 g/hl
- Borok fejtésénél (gyenge, közepes, erős kénezés): 10-20-30 g/hl
- Befőtt, savanyúság készítésekor barnulás megelőzésére (5 literes üvegenként): 1-3 g
- Gyümölcslevekhez (10 literenként): 1 g
- Cefréhez: 5-15 g/100kg
A szükséges mennyiségű borként kevés mustban vagy borban oldjuk fel, majd a kénezendő tételhez adjuk és alaposan keverjük el. Cefre kénezéséhez a darált cefrére szórjuk, vagy a darálóba adagoljuk.
A borként forró vízbe tenni nem szabad!
Száraz, hűvös helyen, gyerekektől és levegőtől elzárva tároljuk, jól lezárva és erős hőhatástól védve.
Vélemények
Hasonló termékek
UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g
UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g
Szénsavas mész 250 g
Borkősav 100g
UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g
Deriton - Borászati derítőszer 1 kg
Törzsoldat 1 l
UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.
Habzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.