Barion Pixel

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 

Termék címkék:
bor élesztő uvaferm

UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 500 g

12.900 Ft
Menny.:db
Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
Cikkszám: 01216
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

UVAFERM CM
Világszerte jól bevált fajélesztő.
Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.

TERMÉK, TÖRZS: A franciaországi Montrachet-ben szelektált Saccharomyces cerevisiae. A CM "Montrachet-Davis 522" néven is ismert.

ERJESZTÉSI VISELKEDÉS: Az erjedést nagyon gyorsan beindítja. Lendületes, folyamatos és maradék cukor nélküli kierjedést biztosít. Az UVAFERM CM egy világszerte használt jól bevált élesztő. Németországban ez a legkeresettebb szárított fajélesztő.

PÁLINKACEFRÉK: Csonthéjas és bogyós gyümölcsök cefréinek erjesztésére kiválóan alkalmas. Nagy cserzőanyag-toleranciájú élesztő.

BORERJESZTÉS: Kitűnő érzékszervi eredményeket ad, fokozza a borok illatát. Elsősorban fűszeres, tanningazdag és testes vörösborok készítésére ajánljuk. A CM Bordeaux-ban és Burgundiában igen elterjedten használt vörösborélesztő. Németországban az első számú vörösélesztő szintén az UVAFERM CM. Az almasavbontással kompatibilis élesztő. Könnyed, gyümölcsös fehérborok és könnyű pezsgőalapborok készítéséhez is ajánljuk.

ALKOHOLTOLERANCIA: A CM megfelelő tápanyag-ellátottság (UVAVITAL használat) mellett 16-17 tf% alkoholtartalmig is képes erjeszteni.

ERJESZTÉSI KAPACITÁS: Literenként 16,8 g cukor ad 1 tf % alkoholt.

SO2-TERMELÉS: Az SO2-termelés minimális: kb. 25 mg/l. A kén-dioxidot lekötő anyagok (pl. acetaldehid) képzése szintén igen kismértékű.

ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET: Optimális tartomány 15 és 30 oC között. 10 oC-tól már jól erjeszt.

ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS:
Normál körülmények között 20 g/hl
Penészes, rothadt gyümölcs#slszőlő esetén 30-40 g/hl
Megakadt erjedés esetén 50 g/hl

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!
A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Hideg must és cefre esetén (10-15 °C), 10 °C-tól már erjeszt az Uvaferm CM, a fajélesztőt szoktatni kell a hideghez. Tehát a fent leírt vizes előkészítés után az élesztőhöz hozzákeverünk annyit a beoltandó hideg anyag levéből, hogy egy lépcsőben a hőmérséklet-csökkenés a 10 oC-ot ne haladja meg, 5 percig állni hagyjuk (majd ha szükséges még egy lépésben hűtjük), majd beoltjuk vele az erjesztendő tételt. A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el!

CSOMAGOLÁS: 20 g-os társított fóliás csomagolásban, 0,5 kg-os vákuumcsomagolásban (10 kg-os egységkarton).

TÁROLÁS: A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad. Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 oC hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

LALLZYME HC pektinbontó enzim 100 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Rendelhető
13.900 Ft

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 100 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
14.800 Ft

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 500 g

Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Rendelhető
15.900 Ft

UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 500 g

Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.
Rendelhető
16.900 Ft

UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 1 kg

Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok. 
Rendelhető
17.500 Ft

Citromsav 1 kg

Citromsav E330. Savanyúságot szabályozó, antioxidáns.
Rendelhető
2.700 Ft

Tükrös borászati derítőszer 400 g

Borászati derítőszer fehér és vörös borokhoz.
Rendelhető
2.500 Ft

Lallzyme Cuvée-Blanc pektinbontó és aromafelszabadító enzim 10 g

Fehér szőlők macerációs enzime, jó minőségű szőlők hosszú idejű áztatására kifejlesztett enzim. 
Rendelhető
1.900 Ft

Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.
Rendelhető
1.700 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 10 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Rendelhető
1.650 Ft

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 10 g

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Rendelhető
1.500 Ft

REDULESS W élesztőtermék 30 g

Élesztőtermék a borok kén-hidrogénes, bakszagos, szulfidos, szulfitos íz- és illathibáinak, szaghibáinak kezelésére.
Rendelhető
1.250 Ft

Kénpor 1 kg

Kénhiány kezelésére alkalmas műtrágya
Rendelhető
1.250 Ft

Bentonit 1 kg

Nátrium-bentonit por. SiO2 hatóanyagtartalom min. 65-70%

 

Rendelhető
1.200 Ft

Habzásgátló Foamsol 100 ml

Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.

Rendelhető
1.100 Ft

OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g

Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.

 

 

Rendelhető
900 Ft