Leírás és Paraméterek
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.
Adagolás:
- Fehér és rozé musthoz ülepítés után: 30 g/hl
- Illatos fehér fajták esetén, első fejtéskor is: 20 g/hl
- Pálinkacefrékhez beélesztőzés előtt: 30 g/hl
- Öregedő borok fiatalító kezelésére: 30 g/hl
Felhasználás és különböző alkalmazások:
A 30 g OTPIMUM WHITE-ot 10x-es mennyiségű (3dl) vízben vagy mustban (borban) csomómentesen elkeverjük, majd:
- A musttisztítás után, beélesztőzés előtt a musthoz keverjük.
- Illatos és buké fajtáknál (muskotály, Sauvignon blanc, Chardonnay, stb.) első fejtéskor, a kénezéssel egy menetben is adjunk a borhoz 20 g/hl-t.
- Pálinkacefrék illatfokozó kezelésére, beélesztőzés előtt keverjük be.
- Öregedő borokba keverve hagyjuk együtt a borral 2-4 hétig.
A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el! Kész borban történő használata esetén a bort a kezelés után a későbbiekben szűrni kell.
Tárolás, eltarthatóság: Száraz, hűvös helyen tárolva (5-15 °C), a gyártási időtől számított 4 évig jó. Felbontás után felhasználandó.
Vélemények
Hasonló termékek
UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g
UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
Deriton - Borászati derítőszer 1 kg
Törzsoldat 1 l
Habzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.