Leírás és Paraméterek
Hatására az élesztő kevesebb kénessavlekötő anyagot termel (acetaldehid, piruvát, ketoglutarát, stb.). Ily módon csökkenti a borok kénessavigényét, és az Uvavital-lal készült borok szabadkénessav tartalma stabilabban megmarad. A gördülékeny erjesztéshez és a jó minőséghez elengedhetetlen.
Adagolás:
- Borerjesztés normál körülmények között: 20+1x vagy 2x10 g/hl
- Gyümölcscefre erjesztés: 20 g/hl
- Erjedés újraindítása esetén: 40 g/hl
Felhasználás:
10x-es mennyiségű vízben vagy a beoltandó must/cefre egy részében feloldjuk és közvetlenül az élesztő előtt 20 g/hl-t a beoltandó anyagba keverünk. 30 g/hl Oprimum White-al vagy Opti Reddel kombináltan is így használjuk. Az élesztőtápanyag után egy menetben az élesztőt is bekeverjük. Ha a bort teltebbé akarjuk tenni 1/3-os cukorfogyasztásnál is adjunk hozzá 10 g/hl élesztőtápanyagot. Végerjedésben (50-20 g/l cukortartalom között) pedig mindenképpen adjunk 10 g/hl-t, hogy biztosan kierjedjen a must. Ha erjedés közben illat-vagy szaghiba jelenik meg, 10 g/hl, esetleg másnap még 10 g/hl Uvavital elmulasztja a kén-hidrogént, böcksert.
Előnyei:
- hibás erjedés elkerülése, megszüntetése (záptojásszag, böckser)
- fajtajellegesebb, gyümölcsösebb, frissebb, hosszabb életű bor
- telt, testes, "szájat kitöltő" gömbölyű bor
- jobb lesz a bor szabad-kénessav megtartó képessége (kevesebb kén)
- hatására kevesebb illósav és szulfit képződik
- pálinkacefréknél kevesebb elő-es utópárlat, jobb alkoholkihozatal
Összetétele: Vitaminok, mikroelemek, élesztő autolizátum, inaktív élesztősejtfal, ammóniumsók
Tárolás, eltarthatóság: Száraz, hűvös helyen (5-15°C) a gyártási időtől számított 4 év.
Vélemények
Hasonló termékek
UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g
Borkősav 100g
UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g
Szénsavas mész 250 g
Deriton - Borászati derítőszer 1 kg
Törzsoldat 1 l
UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.
UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g
Habzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.