Barion Pixel

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 

LALLZYME BETA aromafelszabadító enzim 10 g

1.700 Ft
Menny.:db
Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.
Cikkszám: 00002
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt
Gyártó: Kokoferm Kft.

Leírás és Paraméterek

LALLZYME® β
Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással, a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban

TERMÉK: A Lallzyme® β szelektált enzimek keveréke, mely főleg a fajtaaroma felszabadítására és a bor organoleptikus tulajdonságainak javítására alkalmas. A Lallzyme® β-t a világ sok borvidékén alkalmazzák az illat és íz fokozására. Alkalmazása hasznos az érzékszervileg sok fajtánál igen pozitív nor-izoprenoidok mennyiségének növelésében is (nagyon fontos pl. a Chardonnay-nál és rizlingeknél is).
A Lallzyme® β-t az EU-ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális enzimekből.

AKTIVITÁS: A Lallzyme® β nagy hatású terpénalkohol és terpéndiol felszabadító enzimkészítmény. A β erősebb fajtajelleget és jobb érzékszervi minőséget eredményez. A Lallzyme® β enzimaktivitása borokban egyedülálló: magas alkohol-, SO2- és savtartalom, valamint alacsony pH mellett is jól használható. A β nagy koncentrációjú, pektináz, béta-glükozidáz, arabinozidáz és ramnozidáz aktivitású enzimkészítmény, amely lebontja az aromakötő molekulákat. Az érzékszervileg inaktív, kötött terpénalkoholokból (=aromaprekurzorok) hatékonyan szabadítja fel az érzékszervileg aktív, szabad terpénalkoholokat, és így fokozza a bor illat és ízintenzitását, fajtaellegét.
A β jól torelálja az alacsony hőmérsékletet is, és 8-55 oC-os hőmérséklet-tartományban aktív. Az enzimkészítmény nagy aktivitása miatt a kötött terpénolkomponensek felszabadításának reakcióideje 12 oC-on, a hőmérséklettől függően, 2-4 hétig tart. Az enzimaktivitást bentonitadagolással blokkolni lehet.

ALKALMAZÁS: Legjobb hatásfokkal az erjedés során vagy közvetlen az erjedés után alkalmazhatjuk, mivel a bor ebben az állapotában sok diszaharidhoz és glükózhoz glikozidosan kötött terpénalkoholt és terpéndiolt tartalmaz. A β-t célszerű végerjedésben vagy az első fejtés során a borhoz keverni (2-5 g/hl). A technológia folytonossága miatt az enzimeket legkésőbb a derítést megelőzően 2-4 héttel adjuk a borhoz. Így az enzimreakciók teljesen lejátszódnak, és ezután következhet a tételek derítése, majd szűrése. A sorrendiség azért szerencsés így, mert ha a derítés, szűrés után alkalmazzuk az enzimeket, újra derítenünk kell, hogy az enzimfehérjéket is eltávolítsuk a borból. A Lallzyme® β-t nagyobb dózissal (5 g/hl) alkalmazva olyan aromatikus tételek készíthetők, amelyek jó házasítási alapot adnak nagyobb mennyiségek fajtajellegének javításához.

ÍZKARAKTER: A bor teltebb, gazdagabb és gyümölcsösebb lesz az enzim által felszabadított fajtaaromák miatt. A Lallzyme β-val történő kezelés javítja a bor érzékszervi tulajdonságait.

AROMAPROFIL: A β-s kezelés gazdagabb, tisztább fajta- és termőhelyi jelleg kifejlődését teszi lehetővé a borban. Az aroma stabilitása és gyümölcsös karaktere megőrződik az érlelés során is.

ÖKONÓMIAI ÉRVEK AZ ALKALMAZÁS MELLETT: A β az aromaanyagok jobb kihozatalát és stabilitását okozza, növeli az aromapotenciált és a fajtajelleget, így értékesebbé teszi a bort.

ADAGOLÁS: 2-5 g Lallzyme® β 1 hl borhoz (egy db 100g-os doboz 20-50 hl borhoz). Adagolás előtt az enzimet oldjuk fel 15-25 oC-os borban.

TÁROLÁS: Száraz hűvös helyen (5-20 oC) tárolandó. A Lallzyme® β, por alakú enzimkészítmény, 20 oC-on történő tárolása esetén is évekig megőrzi nagy aktivitását.

ÓVINTÉZKEDÉSEK: Az enzimkészítmény porának belélegzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Lallzyme Cuvée-Blanc pektinbontó és aromafelszabadító enzim 10 g

Fehér szőlők macerációs enzime, jó minőségű szőlők hosszú idejű áztatására kifejlesztett enzim. 
Nincs készleten
1.750 Ft

LALLZYME HC pektinbontó enzim 10 g

Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
5 munkanap
1.650 Ft

Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.
Rendelhető
1.550 Ft

Citromsav 1 kg

Citromsav E330. Savanyúságot szabályozó, antioxidáns.
Rendelhető
1.500 Ft

Bentonit 1 kg

Nátrium-bentonit por. SiO2 hatóanyagtartalom min. 65-70%

 

Rendelhető
1.200 Ft

Kénpor 1 kg

Kénhiány kezelésére alkalmas műtrágya
Rendelhető
1.200 Ft

Habzásgátló Foamsol 100 ml

Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.

Rendelhető
1.100 Ft

Tükrös borászati derítőszer 400 g

Borászati derítőszer fehér és vörös borokhoz.
Rendelhető
2.500 Ft

OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g

Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.

 

 

Rendelhető
900 Ft

UVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g

Színanyag megőrző vörös borokhoz.
Rendelhető
900 Ft

UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g

Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.
Rendelhető
800 Ft

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g

Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Rendelhető
800 Ft

Deriton - Borászati derítőszer 1 kg

SiO2 - hatóanyagtartalom min. 65-70%, granulátum
Előrendelhető
750 Ft

Törzsoldat 1 l

A kéndioxid gáznak vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek.
Rendelhető
750 Ft 375 Ft
50%

UVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g

Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
Rendelhető
680 Ft

Borkősav 100g

Savanyúságot szabályozó, antioxidáns. Beltartalom minimum 99,5%. E334
Rendelhető
660 Ft

Granulált aktív szén 100 g

Növényi eredetű granulált aktívszén.
Nincs készleten
520 Ft

UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g

Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő. Egyszerű, tiszta ízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez.
Rendelhető
500 Ft

UVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g

Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok. 
Rendelhető
500 Ft

Nátrium- benzoát 100 g

Tartósítószer befőzéshez.
Rendelhető
420 Ft