Barion Pixel

UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g

500 Ft
Menny.:
db
Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő. Egyszerű, tiszta ízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez.
Cikkszám: 00005
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt
Gyártó: Kokoferm Kft.

Leírás és Paraméterek

UVAFERM DANSTIL A
Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő
Egyszerű, tisztaízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez.

Nagyon jó erjedési tulajdonságokkal, jó aromaképzéssel rendelkező univerzálisan alkalmazható bor- és párlatélesztő.
Megfelelő előkészítés mellett 10 ºC cefre vagy musthőmérsékleten már beindítja az erjedést.10-34 ºC hőmérséklettartományban, megbízhatóan erjeszt.
Gyors erjedésindítás, egyenletes, maradék cukor nélküli erjedéslefutás jellemzi.
Alkoholtoleranciája megfelelő tápanyagellátás és hőmérsékletvezetés mellett 20 tf% (normál borok alkoholtartalma 12-14 tf%).
Erőteljes észtertermelése következtében alkalmazása illatos borokat és párlatokat eredményez.
Jó a tanninextrakciója, ennek következtében a vörösborok megfelelő színintenzitásúak lesznek. Az Uvaferm ALPHA almasavbontó baktériumstarterünkkel harmonizáltan működik, támogatja a vörösbor baktériumos almasavbontását.
Használata tehát nemcsak megbízható, tiszta erjedést eredményez, hanem alapvetően illatosabb borokat, párlatokat. Az erjedés újraindítására ezt az élesztőt ajánljuk elsősorban.

EREDET: Európában izolált Saccharomyces cerevisiae (342-es törzs) borélesztő. Szőlőmustok, 
és egyéb egyszerű erjeszthető cukrokat tartalmazó alapanyagok erjesztésére.

MIKROBIOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK:
- Killer-aktív élesztő. Ez lehetővé teszi a fajélesztő dominanciájának gyors kialakulását.
- Rövid a Lag-fázisa, gyorsan, lendületesen erjeszt. Nagy alkohol és cukortoleranciája 
van. Batch fermentorban tápanyag-kiegészítéssel 25-32 C-on 5 nap alatt 20tf%-os
alkoholtartalomig erjeszt.
- Erjesztési hőmérséklet-tartomány: 12-32 C.
- A Lallemand szigorú előírásai, és gyártási minőségellenőrzése biztosítja a termék 
mikrobiológiai tisztaságát.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK: Nem képez habot.

SO2 TERMELÉS: Minimális mennyiségű kén-dioxidot termel, ezért párlatkészítéshez is kitűnően használható.

ALKALMAZÁS: A DANSTIL A egyszerű szénhidrátokat tartalmazó szubsztrát fermentációjához javasolt. Must, cukornádszirup, cukorrépamelasz erjesztésére is használják. Rövid idő alatt nagy alkohol-koncentrációig erjeszt.

AZ ÉLESZTŐ MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁSA: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű (azaz 100 g élesztő kb. 1 l vízben) 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben „feloldjuk”. 
15 perc állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tétellel jól keverjük el!

ADAGOLÁS:
Fehérborok mustja 15-20 g/hl
Vörösborcefre 15-20 g/HL

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.