Leírás és Paraméterek
Élelmiszeripari tartósítószer, antioxidáns. Cefre, must, bor kénezésére, borhibák megelőzésére, borbetegségekre. Savanyúságok, gyümölcslevek tartósítására.
Adagolása:
- Szüretkor, egészséges musthoz: 10 g/hl
- Rothadt termés esetén: 15-20 g/hl
- Borok fejtésénél (gyenge, közepes, erős kénezés): 10-20-30 g/hl
- Befőtt, savanyúság készítésekor barnulás megelőzésére (5 literes üvegenként): 1-3 g
- Gyümölcslevekhez (10 literenként): 1 g
- Cefréhez: 5-15 g/100kg
A szükséges mennyiségű borként kevés mustban vagy borban oldjuk fel, majd a kénezendő tételhez adjuk és alaposan keverjük el. Cefre kénezéséhez a darált cefrére szórjuk, vagy a darálóba adagoljuk.
A borként forró vízbe tenni nem szabad!
Száraz, hűvös helyen, gyerekektől és levegőtől elzárva tároljuk, jól lezárva és erős hőhatástól védve.
Vélemények
Hasonló termékek
UVAFERM DANSTIL A borélesző 20 g
Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő. Egyszerű, tiszta ízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez.Rendelhető500 FtUVAFERM UVAVITAL élesztőtápanyag 20 g
Komplex élesztőtápanyag, az élesztő teljes körű tápanyagigényének fedezésére, egészséges erjedés, komplexebb illat, gyümölcsösebb, teltebb, kerekebb borok.Rendelhető500 FtSzénsavas mész 250 g
Fehér színű, por alakú, borászatban használatos savcsökkentő.Nincs készleten300 FtBorkősav 100g
Savanyúságot szabályozó, antioxidáns. Beltartalom minimum 99,5%. E334Rendelhető660 FtUVAFERM CM hidegtűrő borélesztő 20 g
Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.Rendelhető680 FtDeriton - Borászati derítőszer 1 kg
SiO2 - hatóanyagtartalom min. 65-70%, granulátumElőrendelhető750 FtTörzsoldat 1 l
A kéndioxid gáznak vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek.Rendelhető750 Ft375 Ft-50%UVAFERM 228 aromafelszabadító hidegtűrő borélesztő 20 g
Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéséhez.Rendelhető800 FtUVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.Rendelhető800 FtOPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.
Rendelhető900 FtUVAFERM OPTI RED élesztőtápanyag vörösbor- készítéshez 30 g
Színanyag megőrző vörös borokhoz.Rendelhető900 FtHabzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.
Rendelhető1.100 FtLallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g
Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz.Rendelhető1.550 Ft